Lujzinska bajka i višedimenzijski svijet Kupe

U organizaciji Zadruge Lujzijana, a pod pokroviteljstvom grada Delnica i općine Kostel (Slovenija), u subotu 31. kolovoza 2013. u Brodu na Kupi i Kostelu, održat će se manifestacija 'LUJZINSKA BAJKA i višedimenzijski svijet Kupe'.

Program zajednički realiziraju hrvatski i slovenski partneri čime dokazuju dugogodišnju čvrstu povezanost i zajedništvo s obje strane rijeke Kupe. Pokrovitelji, sponzori i suorganizatori: Ministarstvo turizma RH, TZ Kvarnera, TZG Delnice, Udruga Eko Art – Bio Art, Eno LL, Zavod za kulturo in turizem, Društvo upokojencev Kostel.

Manifestacija 'Ljeto na Lujzijani i Karolini' posebna je priča o prometnicama koje su nekada imale veliko značenje u međunarodnim karavanskim putovima, a danas je cilj ovog događaja promicanje vrijednosti povijesne, kulturne i prirodne baštine. U sklopu te manifestacije održava se još jedna pod nazivom „Lujzinska bajka“, kojom se želi dočarati mitsko ozračje kraja uz Lujzijanu i to tako da se na osobit način prepričaju legende, bajke i priče. Manifestaciju nadopunjavaju sportsko-rekreacijski i zabavno-obrazovni sadržaji, kreativne radionice i razni tečajevi. Ove je godine mjesto radnje smješteno u prekrasnoj dolini rijeke Kupe, na samo ušće Kupice u Kupu.

Više informacija o programima:

  • Miren Androić/ Lujzijana - mob. +385 99 772 3349
  • Ljuba Južnič/Eno LL Kostel - +386 41 466 469


Najave