Kamping sektor do 11. kolovoza isto kao lani

Na osnovu obrađenih podataka s terena, na razini Republike Hrvatske, kamping sektor, do 11. 8. ove godine, ostvario je isti broj noćenja kao lani, priopćil su iz Kamping udruženja Hrvatske (KUH). Tako je predsezona usprkos lošijim očekivanjima donijela čak  13 posto noćenja više (od otvaranja pa do 31. 5.), dok je glavna sezona ipak krenula nešto lošije u odnosu na lani i od 1. 6. pa do 11. 8. donijela nam je pad broj noćenja od nekih 2 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Lipanj i prva polovica srpnja protekli su relativno dobro i donijeli su neznatan minus od 0,5 posto noćenja u  odnosu na lani, dok je razdoblje od sredine srpnja, pa do nedjelje 11. kolovoza ipak podbacilo u odnosu na lani i procjenjujemo minus u noćenjima od nekih 2,5 posto.  Međutim, ipak se situacija u većini kampova popravila proteklog vikenda i nadamo se da će ostatak sezone proteći sa zadovoljavajućim rezultatom.

U kampovima, od početka glavne sezone, primijećen je općeniti pad dolazaka Nijemaca iz svih regija (iako se spominje Bavarska, na terenu se stječe dojam da se najveći pad odnosi na regiju Nordrhein-Westfalen, iz koje nam dolazi po procjeni oko 20 posto njemačkih gostiju).  Lagani pad broja noćenja procjenjuje se i za Talijane i Slovence, dok su u plusu Austrijanci i Nizozemci. Istočnoeuropska tržišta ostvaruju još uvijek male brojke, ali veseli činjenica sa su svi oni u laganom porastu u odnosu na lani.

S druge strane, na razini Istre, koja ostvaruje oko 54 posto ukupnih kamping noćenja naše zemlje, ostvareni su lošiji rezultat te je zabilježen minus od oko 2 posto. Ostaje za vidjeti što će donijeti ostatak sezone, koja će još uvijek znatno utjecati na konačni rezultat (u pravilu se do sredine kolovoza ostvari oko 65-70 posto ukupnog godišnjeg broja kamping noćenja).
 



Pisane vijesti