Lošinjsko milijunto noćenje za Dan iseljenika na otoku Susku

U prvih šest mjeseci na lošinju je ostvareno 467.370 noćenja, dok danas na lošinjskom arhipelagu boravi 25.000 gostiju. Na isti dan kao i prošle godine 26. srpnja, bit će zabilježeno milijunto noćenje, a koje će biti proslavljeno u nedjelju, 28. srpnja 2013. godine, na otoku Susku u sklopu proslave Dana iseljenika.

Već se tradicionalno, na otoku Susku, posljednje nedjelje u srpnju, održava velika fešta povodom povratka Suščana koji žive diljem svijeta (uglavnom u Hobokenu, New Jersey, USA). Ove godine, grad i turistička zajednica Malog Lošinja, uz pomoć i prijedloge stanovnika otoka, priređuju bogat i raznolik program za stanovnike i goste otoka.

Uz to, na inicijativu grada i TZ Malog Lošinja, Institut za turizam izradio je projekt Plan i program destinacijskog menadžmenta i razvoja turizma otoka Suska do 2020. godine, koji će biti prezentiran u Klubu iseljenika. Projekt sadrži ideje o obnovi vinograda po kojima su Suščani bili jako poznati, kao i po lokalnoj gastronomiji koja je specifična za ovaj pješčani otok. Također, naglasak je na očuvanju kulturno povijesne baštine, suščanskog jedinstvenog govora, nošnje, autohtonog bilja, lokalnih poljoprivrednih proizvoda, te prirodnih ljepota po kojima je otok omiljen i poznat, a to su pješčane plaže i ljekovitost pijeska.



Pisane vijesti