Ministar turizma s delegacijom iz Baskije o turističkoj i gastro suradnji

Ministar turizma Darko Lorencin danas se sastao s članovima delegacije iz Baskije, koju je vodio bivši predsjednik ove španjolske pokrajine, Juan José Ibarretxe, s kojima je razgovarao o poboljšanju suradnje u turizmu i promociji gastronomije. Ministar Lorencin predstavio je Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, u kojoj je eno i gastroturizam jedan od ključnih proizvoda na kojima valja graditi sustav turističku ponudu Hrvatske u sljedećim godinama. Stvaranjem dodatnih motiva dolaska, među kojima su i gastro i eno ponuda, Hrvatska će postati još privlačnije odredište i izvan ljetnih mjeseci, što će u konačnici utjecati na konkurentnost hrvatskog turizma, naglasio je Lorencin. Poslije sastanka s ministrom, članovi delegacije iz Baskije predstavili su hrvatskim udrugama iz turističkog i gastro sektora svoj put u pretvaranju Baskije u konkurentno i prepoznatljivo odredište, s naglaskom na razvoj gastro tradicije te stvaranje klastera, kao od ključnih alata za razvoj turističke ponude.

Ministar turizma Darko Lorencin danas se sastao s članovima delegacije iz Baskije, koju je vodio bivši predsjednik ove španjolske pokrajine, Juan José Ibarretxe, as kojima je razgovarao o poboljšanju suradnje u turizmu i promociji gastronomije.

Ministar Lorencin predstavio je Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, u kojoj je eno i gastroturizam jedan od ključnih proizvoda na kojima valja graditi sustav turističku ponudu Hrvatske u sljedećim godinama.

Stvaranjem dodatnih motiva dolaska, među kojima su i gastro i eno ponuda, Hrvatska će postati još privlačnije odredište i izvan ljetnih mjeseci, što će u konačnici utjecati na konkurentnost hrvatskog turizma, naglasio je Lorencin.

Poslije sastanka s ministrom, članovi delegacije iz Baskije predstavili su hrvatskim udrugama iz turističkog i gastro sektora svoj put u pretvaranju Baskije u konkurentno i prepoznatljivo odredište, s naglaskom na razvoj gastro tradicije te stvaranje klastera, kao od ključnih alata za razvoj turističke ponude.

Šef baskijske delegacije, trenutačno je direktor centra Agirre Lehendakaria za društvene i političke znanosti te jedan od začetnika strukturnih promjena gospodarstva u Baskiji, španjolskoj regiji koja je u kratko vrijeme podigla razinu konkurentnosti i postala najbogatija regija Španjolske.



Pisane vijesti