Uspješan početak riječnog kina

Prvoj večeri filmskog programa "Riječno kino uz Karlovačko" sinoć je na koranskom kupalištu Foginovo prisustvovalo 750 Karlovčana i turista, čime je uspješno započeo ljetni kulturni program tog prvog registriranog riječnog kupališta u Hrvatskoj.

Riječno kino započelo je kao diplomski rad Marije Ratković Vidaković na Akademiji dramskih umjetnosti, a ovo mu je treće ljeto, i to s najbogatijim programom. U šest vikenda prikazat će se 12 filmova na velikom platnu na otvorenom, tri kazališne predstave i mnoštvo koncerata.

Ovogodišnje izdanje Riječnog kina započelo je nizozemskim trilerom "Otmica Heineken", rađenog prema istinitom događaju, otmici pivskog magnata Alfreda Heinekena, a večer je završila uz rock glazbu.

Ovoga petka na repertoaru je dokumentarac "Gangster te voli" o bračnom posredništvu u Imotskoj krajini. Publici na Foginovom pridružit će se ekipa filma, redatelj Nebojša Slijepčević i producentica Vanja Jambrović, koji će uoči filma u 20 sati održati mali filmski razgovor sa zainteresiranima.

Subotnja večer započinje nagradnim turnirom u PlayStation-u, u 21,30 sati na rasporedu je igrani film "Sedam psihopata", crnohumorna parodija s Colinom Farrelom, nakon čega će koncert održati domaći band Downcast art.

Organizatori programa su poduzeće Turbing d.o.o. i Kinoklub Karlovac, a pokrovitelji grad Karlovac i Karlovačka pivovara. Lani je program vidjelo 4800 posjetitelja, a zaštitni znak Riječnog kina postao je zračni jastuk, jer se program osim sa stolaca gleda i ležećki, pa je geslo karlovačkog kina na otvorenom "luftić do luftića – kino". (Hina)



Pisane vijesti