Baška u EU

Završnica programa sastavljenog povodom obilježavanja ulaska Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije, nazvan "Baška u EU", održava se krajem lipnja. Program koji je obuhvatio osam tjedana gastronomije i kulture zemalja iz kojih u Bašku dolazi većina turista, započeo je 27. travnja 2013. godine s danima slovenske gastronomije i kulture, a slijedile su slovačka, češka, austrijska, njemačka , talijanska, mađarska, poljska gastronomija i kultura, a sve će završiti 1. srpnja 2013. godine posebnim programom posvećen tjednu bašćanske gastronomije i kulture.

U gastronomskoj ponudi moći će se kušati "hladni bašćanski pjat", salata od hobotnice valcići s janjećim zvacetom, fritule i puhanja, a nuditi će se u biranim bašćanskim ugostiteljskim objektima.

Uz TZO Baška i općinu Baška suorganizatori su i Hoteli Baška d.d., a cijeli program se odvija u suradnji s TZ Kvarnera, Hrvatskom turističkom zajednicom, HGK, ŽGK Rijeka

Program su financijski podržali bašćanski iznajmljivači, turističke agencije Splendido, Šiloturist, LPD, hotel Tamaris, Porto club Baška, ugost. objekt Bava, bistro Forza, pekara Lekaj, restoran Cicibela. Generalni pokrovitelj programa je Zagrebačka pivovara.
 



Pisane vijesti