Otvara se "Cesta plave ribe"

Promocija "Ceste plave ribe" održat će se u subotu, 8. lipnja 2013. u centru Crikvenice.

Turistička zajednica Grada Crikvenice osmislila je projekt "Cesta plave ribe", u sklopu koje ugostiteljski objekti na području Rivijere Crikvenica nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe.

Program započinje u 10.30 sati, a posjetitelje očekuju zanimljive radionice (izrada tradicionalnog jela: "Crkveniške rupice", soljenje i filetiranje ribe, prezentacija ribolovnih alata) i zabavni program uz "Trio Crikvenica". Na velikom gastro stolu će svoje mjesto pronaći vrhunski riblji specijaliteti s "Ceste plave ribe", poput tune "Kotor", domaćih makaruna s jadranskom tunom i maslinama, mariniranih inćuna na rigi ili selačkih kolubica.

Ugostitelji, koji su postali dio projekta "Cesta plave ribe", ovom će se prilikom dobiti i posebno osmišljenu markicu "Cesta plave ribe", koju će istaknuti u svojim objektima. Promotivnih tjedan dana, sve do 15. lipnja, ugostiteljski objekti uključeni u ovaj projekt nudit će poseban popust od 20 posto na odabrana jela od plave ribe, što će zasigurno razveseliti gurmane i sve željne zdravog i ukusnog obroka,a jela od plave ribe bit će dio stalne ponude svih objekata s ovom oznakom.

Priča o bogatoj ribarskoj prošlosti Crikvenice započela je davno. Već su u 18. stoljeću crikvenički ribari stekli ugled kao vrsni stručnjaci u lovu plave ribe, a mnogi od njih postali su svjetski priznati ribari i izumitelji ribarskih alata.



Najave