Izložba „Da ne zgine kaj je od starine“

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na još jednu izložbu u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije kojom nastavljamo ciklus izložbi i prezentacija vezanih za kulturnu i povijesnu baštinu naše županije.

Otvorenje izložbe „Da ne zgine kaj je od starine“, u četvrtak, 6. lipnja 2013. u 11 sati, u uredu TZ Zagrebačke županije, Preradovićeva 42, Zagreb.

Na ovoj izložbi pod nazivom ,,Da ne zgine kaj je od starine" članovi Udruge „Etno fletno“ će nam predstaviti samoborski kraj i običaje, narodne nošnje, samoborske kraluže, bogato našite stolnjake i ručnike, heklane i vezene radove, zidnjake koji su krasili i štitili zidove u kuhinjama, razne uporabne predmete koje su koristili naši djedovi i bake - drvena korita za pranje rublja, glačala na žar, pletene košare, kose i srpove za žetvu, zemljane posude za hranu te ostale tradicijske predmete.

Nit vodilja osnivanja Udruge „Etno fletno“ bila je oživljavanje pomalo zaboravljene i potisnute tradicije, jer grad Samobor je okružen selima, a svako od njih ima svoju tradiciju i običaje koje vrijedi sačuvati za generacije koje dolaze.

Izložba je otvorena do 16. srpnja 2013. godine.



Najave