Predstavljena antologija novije hrvatske proze u Nizozemskoj

U prostorijama predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Nizozemskoj, jučer je domaćin Igor Čupahin, direktor predstavništva HTZ-a, svečano predstavio antologiju novije hrvatske proze pod naslovom „Voetbal engelen, oorlog - een bloemlezing uit het Kroatische fictieve proza tussen 1990. en 2010.“ (nogomet, anđeli, rat - antologija hrvatske pripovjedne proze 1990.-2010.).

Sudjelovalo je nekoliko hrvatskih književnika zastupljenih u antologiji, a počasni gosti bili su hrvatski konzul u Nizozemskoj Luka Alerić i poznata nizozemska književnica Manon Uphoff, koja je čitala dijelove prevedenih djela Mire Gavrana, Marinka Koščeca i Gorana Tribusona.

Knjigu je sastavila i prevela Sanja Kregar, osnivačica projekta KLIN, što je nizozemski akronim za hrvatsku književnost u Nizozemskoj. U polusatnom su programu Sanja Kregar i njen suprug Wim Boonstra progovorili o počecima projekta i dali slušateljima presjek današnje hrvatske književne scene. Ova je knjiga treća koju objavljuju u ovoj biblioteci i predstavlja kvalitetan uvid u hrvatsku književnu produkciju.



Pisane vijesti