Dani otvorenih vrata povodom 50. obljetnice poslova pomoći na cesti Hrvatskog autokluba

Ove godine navršava se 50 godina poslova pomoći na cesti te stoga u četvrtak i petak 6. i 7. lipnja, od 9 do 13 sati Hrvatski autoklub (HAK) u svojim prostorijama, Avenija Dubrovnik 44 u Zagrebu, organizira Dane otvorenih vrata Hrvatskog autokluba.

Tijekom Dana otvorenih vrata naši gosti imat će prilike, uz stručno vodstvo, razgledati naše prvo, originalno vozilo pomoći na cesti iz 1963., najnovija vozila – pokretne radionice, upoznati se s radom Kontaktnog i Informativnog centra, testirati svoje poznavanje prometnih propisa u ispitnom centru, a na simulatoru prevrtanja moći će provjeriti važnost korištenja sigurnosnog pojasa. Predviđena je, uz pomoć „pijanih naočala“ demonstracija utjecaja alkoholiziranosti na sudionike u cestovnom prometu, demonstracija programa za djecu „Vidi i klikni“, akcija dobrovoljnog davanja krvi i demonstracija pružanja prve pomoći. Osim toga, bit će prisutni i partneri iz našeg sustava članskih pogodnosti i web-shopa s posebnim ponudama, a predvidjeli smo i simbolične poklone.

U povodu obilježavanja 50. godišnjice poslova pomoći na cesti u Tehničkom muzeju, Savska cesta 18, Zagreb, od 09:00 do 12:00 organizirana je izložba oldtimera, s besplatnim posjetom muzeju za članove Hrvatskog autokluba, koji je moguće realizirati na štandu Hrvatskog autokluba u muzeju.

Dana 4. kolovoza 1963. Auto moto savez Hrvatske počeo je pružati usluge pomoći na cesti sa šest žutih "Zastava" 750, koje su svakodnevno, od 8 do 20 sati patrolirale magistralnim cestama: Zagreb - Novska - Slavonski Brod - Lipovac i Zagreb - Karlovac - Skrad - Rijeka.

www.hak.hr
 



Najave