Ministar turizma s veleposlanikom Mađarske Ivanom Gaborom o razvoju turizma i potencijalnim investicijama

Ministar turizma Darko Lorencin i Nj.E. Ivan Gabor, veleposlanik Mađarske, razgovarali su danas o turističkoj suradnji  Mađarske i Hrvatske, potencijalnim investicijama u hrvatski turizam te pripremama za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Veleposlanik Gabor naglasio je  kako Hrvatska ima odličnu prometnu povezanost s Mađarskom, što je jedan od razloga dolaska velikog broja mađarskih turista na hrvatsku obalu te izrazio želju i da više građana Hrvatske svoj odmor provodi u Mađarskoj koja ima razvijen zdravstveni i eno turizam, no svjestan je kako moraju više raditi na svojoj turističkoj promociji. Lorencin je naglasio kako Hrvatska mijenja strateški pristup turizmu te kako želi stvoriti više razloga za dolazak u Hrvatsku, naglasivši kako, u Hrvatskom saboru nedavno usvojenom Strategijom hrvatskog turizma, mijenjamo marketinški pristup tržištu i upravljanje destinacijama. Također, bilo je riječi o iskustvima Mađarske u povlačenju sredstava iz EU fondova te o mogućim investicijama u hrvatski turizam, pri čemu je Lorencin predstavio Katalog investicija i pozvao mađarske investitore da se uključe u proces privatizacije tvrtki u većinskom državnom vlasništvu.

Ministar turizma Darko Lorencin i Nj.E. Ivan Gabor, veleposlanik Mađarske, razgovarali su danas o turističkoj suradnji  Mađarske i Hrvatske, potencijalnim investicijama u hrvatski turizam te pripremama za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Veleposlanik Gabor naglasio je  kako Hrvatska ima odličnu prometnu povezanost s Mađarskom, što je jedan od razloga dolaska velikog broja mađarskih turista na hrvatsku obalu te izrazio želju i da više građana Hrvatske svoj odmor provodi u Mađarskoj koja ima razvijen zdravstveni i eno turizam, no svjestan je kako moraju više raditi na svojoj turističkoj promociji.

Lorencin je naglasio kako Hrvatska mijenja strateški pristup turizmu te kako želi stvoriti više razloga za dolazak u Hrvatsku, naglasivši kako, u Hrvatskom saboru nedavno usvojenom Strategijom hrvatskog turizma, mijenjamo marketinški pristup tržištu i upravljanje destinacijama. Također, bilo je riječi o iskustvima Mađarske u povlačenju sredstava iz EU fondova te o mogućim investicijama u hrvatski turizam, pri čemu je Lorencin predstavio Katalog investicija i pozvao mađarske investitore da se uključe u proces privatizacije tvrtki u većinskom državnom vlasništvu.

Veleposlanik, Nj.E. Gabor, pohvalio je projekt „Sigurna turistička sezona“ Ministarstva unutarnjih poslova, kojega sufinancira Ministarstvo turizma, za troškove smještaja pedesetak stranih policijskih službenika tijekom njihova boravka u Republici Hrvatskoj, koji će zajedno s hrvatskim kolegama doprinositi osjećaju sigurnosti stranih i domaćih turista tijekom turističke sezone, među kojima će i ove godine biti policajci iz Mađarske. Ministar Lorencin istaknuo je kako je upravo osjećaj sigurnosti, uz prirodne ljepote Hrvatske, jedan od ključnih razloga dolaska u našu zemlju.



Pisane vijesti