Ministar Lorencin s predstavnicima Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza

Ministar turizma Darko Lorencin i pomoćnik ministra Želimir Kramarić sastali su se danas s predstavnicima Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza (HFHS) - glavnim direktorom Tihomirom Plejićem i tajnikom Draženom Gečevićem. Predstavnici HFHS-a upoznali su ministra s radom i aktivnostima saveza te upozorili na problem nelojalne konkurencije, na znatan broj objekata koji posluju bez potrebnih dozvola, ili se kao kategorizirani apartmani na tržištu reklamiraju kao hosteli. Također, na sastanku je razmotrena mogućnost pokretanja integriranog projekta na nacionalnoj razini, koji bi pridonio dodatnom razvoju omladinskog turizma i turizma za mlade na području cijele Hrvatske i tijekom cijele godine.

Ministar turizma Darko Lorencin i pomoćnik ministra Želimir Kramarić sastali su se danas s predstavnicima Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza (HFHS) - glavnim direktorom Tihomirom Plejićem i tajnikom Draženom Gečevićem.

Predstavnici HFHS-a upoznali su ministra s radom i aktivnostima saveza te upozorili na problem nelojalne konkurencije, na znatan broj objekata koji posluju bez potrebnih dozvola, ili se kao kategorizirani apartmani na tržištu reklamiraju kao hosteli.

Također, na sastanku je razmotrena mogućnost pokretanja integriranog projekta na nacionalnoj razini, koji bi pridonio dodatnom razvoju omladinskog turizma i turizma za mlade na području cijele Hrvatske i tijekom cijele godine.

Omladinski turizma posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj doživljava veliki uzlet, a potražnja za hostelima u svijetu i dalje raste. Prema podacima iz 2012. godine, u Hrvatskoj posluje 81 hostel s više od 7000 kreveta, dok je 2001. godine bilo svega 14 hostela, s oko 2600 kreveta.



Pisane vijesti