Ministar Darko Lorencin u Veneciji

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas, uz talijanskog ministra gospodarskog razvoja Flavija Zanonata, na konferenciji pod nazivom „Veneto i ulazak Hrvatske u Europsku uniju“ u Veneciji. Tom su prilikom ministri razgovarali o prednostima i posljedicama ulaska Hrvatske u EU te učinku na gospodarsku suradnju dviju zemalja. Ministar Lorencin istaknuo je kako je put Hrvatske u Europsku uniju bio dug te zahvalio Italiji, posebice regiji Veneto, na potpori u tom procesu. „Ovo je trenutak u kojem se cijelo hrvatsko gospodarstvo susreće s promjenama. Već smo daleko odmakli na tom putu i nalazimo se u procesu programiranja za razdoblje 2014.-2020. godine“, rekao je ministar Lorencin.

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas, uz talijanskog ministra gospodarskog razvoja Flavija Zanonata, na konferenciji pod nazivom „Veneto i ulazak Hrvatske u Europsku uniju“ u Veneciji. Tom su prilikom ministri razgovarali o prednostima i posljedicama ulaska Hrvatske u EU te učinku na gospodarsku suradnju dviju zemalja. Ministar Lorencin istaknuo je kako je put Hrvatske u Europsku uniju bio dug te zahvalio Italiji, posebice regiji Veneto, na potpori u tom procesu.

„Ovo je trenutak u kojem se cijelo hrvatsko gospodarstvo susreće s promjenama. Već smo daleko odmakli na tom putu i nalazimo se u procesu programiranja za razdoblje 2014.-2020. godine“, rekao je ministar Lorencin.

Ministar Zanonato istaknuo je važnost ulaska Hrvatske u Europsku uniju, između ostaloga i za nastavak ekonomske suradnje dviju zemalja. Također, naglasio je kako Hrvatska i Italija imaju odlične bilateralne odnose te izrazio uvjerenje da će zemlje i u narednim godinama kvalitetno surađivati.

Uz spomenute, na konferenciju su sudjelovali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore (HGK), Istarske razvojne agencije (IDA), talijanska veleposlanica u Republici Hrvatskoj Emanuele D' Alessandro i druge osobe važne za razvoj ekonomske suradnje Hrvatske i Italije.

 



Pisane vijesti