Ove godine moguć povećan dolazak turista iz Južne Koreje

Ove se godine u Hrvatskoj može očekivati oko 10 posto više dolazaka turista iz Južne Koreje slijedom pojačane promocije na tom tržištu te suradnje s partnerima, a već u ovom mjesecu u Zagreb će iz Seula stići tri chartera, izvijestili su danas iz turističke kompanije Uniline u čijoj organizaciji dolaze ti avioni.

Uniline je od početka ove godine putem svog ureda u Šangaju (Kina) slijedom zanimanja turista intenzivirao aktivnosti na kineskom, ali i na tržištu Južne Koreje od kuda su stizale i rekordne najave broja dolazaka.

To se međutim dijelom 'istopilo' zaoštravanjem odnosa između Južne i Sjeverne Koreje jer se činilo da bi svi unaprijed planirani dolasci turista u Hrvatsku mogli biti otkazani, ali, kako ističu iz Unilinea, uspješnim diplomatskim okončanjem situacije interes turista iz Južne Koreje opet je i dodatno porastao. Posebno se to odnosi na posljednjih mjesec dana otkad je broj rezervacija turističke kompanije Uniline povećan u toj zemlji za 14 posto u odnosu na planirano. Pozitivan trend iz te zemlje Uniline očekuje i tijekom rujna i u listopadu kada bi prema sadašnjim najavama u Hrvatsku moglo stići još nekoliko stotina južnokorejskih turista.

Zanimljivim iz Unlinea drže podatke Državnog zavoda za statistiku za prošlu godinu koji pokazuju da je korejskih turista u Hrvatsku došlo blizu 47 tisuća, što je čak 41 posto više nego u godini prije, dok su sličan porast, iznad 40 posto, ostvarili i s oko 62 tisuće noćenja. (Hina)



Pisane vijesti