Ministar Lorencin u Međimurskoj županiji: U turizmu ovog područja primjetni su znatni pomaci

Ministar turizma Darko Lorencin, zajedno s drugim kolegama ministrima, sudjelovao je u aktualnom okruglom stolu „Pitajte Vladu“, u sklopu XVII. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu. Ovom prilikom još jednom je istaknuo važnost donošenja Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020 godine, koja je putokaz razvoja hrvatskog turizma, što je od iznimno velike važnosti i za privatni sektor i za investitore. Naglasio je i važnost mogućnosti financiranja malog i srednjeg poduzetništva, koje omogućavaju kreditne linije dogovorene s HBOR-om te kreiranje projektne dokumentacije s ciljem povlačenja sredstava iz fondova Europske unije. Nakon sudjelovanja u okruglom stolu u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta, ministar se susreo sa županom Međimurske županije Ivanom Perhočem te predstavnicima turističkog gospodarstva, s kojima je razgovarao o aktualnostima i razvoju turističke djelatnosti te o turističkim projektima od strateškog interesa za županiju.

Ministar turizma Darko Lorencin, zajedno s drugim kolegama ministrima, sudjelovao je u aktualnom okruglom stolu „Pitajte Vladu“, u sklopu XVII. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu. Ovom prilikom još jednom je istaknuo važnost donošenja Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020 godine, koja je putokaz razvoja hrvatskog turizma, što je od iznimno velike važnosti i za privatni sektor i za investitore. Naglasio je i važnost mogućnosti financiranja malog i srednjeg poduzetništva, koje omogućavaju kreditne linije dogovorene s HBOR-om te kreiranje projektne dokumentacije s ciljem povlačenja sredstava iz fondova Europske unije.

Ministar Lorencin istaknuo je i važnost kreiranja Strateškog marketinškog plana za razdoblje 2014.–2018. godine te promjene u promociji hrvatskog turizma, kao i razvoj i prilagodbu sustava turističkih zajednica, koje će imati snažniju ulogu u razvoju destinacija.

Nakon sudjelovanja u okruglom stolu u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta, ministar se susreo sa županom Međimurske županije Ivanom Perhočem te predstavnicima turističkog gospodarstva, s kojima je razgovarao o aktualnostima i razvoju turističke djelatnosti te o turističkim projektima od strateškog interesa za županiju.

Župan Ivan Perhoč istaknuo je kako Međimurska županija ima vrlo kvalitetnu eno i gastro ponudu te kako je proteklih godina napravljen znatan pomak u razvoju turizma. Kao prioritete za turistički razvoj županije ocijenio je razvoj zdravstvenog turizma, cikloturizma te enogastronomije kao turističkog proizvoda.

Ministar je napomenuo kako Ministarstvo turizma i ove godine izdvaja bespovratna sredstva za razvoj turistički nerazvijenih područja, i to 2,2 milijuna kuna, što zajedno sa sredstvima koje Hrvatska turistička zajednica izdvaja za turističke zajednice na ovim područjima, iznosi čak 5,7 milijuna kuna. Međimurje je u kratkom roku napravilo velike pomake u turizmu, rekao je ministar i posebno pohvalio angažman u povlačenju sredstava iz fondova EU, te razvoj cikloturizma kao i eno i gastro turizma.



Pisane vijesti