Projektom "Kultura turizma" do boljeg turizma u Zagrebu

U Muzeju suvremene umjetnosti danas je održana svečana završnica ovogodišnjeg, trećeg po redu edukativnog projekta Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) "Kultura turizma" u koji se uključilo deset zagrebačkih srednjih škola i oko 200 učenika osmislivši brojne inovativne turističke načine upoznavanja, dobrodošlice i promocije Zagreba te zaštite njegovog okoliša i kulturne baštine.

Projekt "Kultura turizma" TZGZ je počela 2010. u suradnji sa zagrebačkim Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport, a do sada je u njega bilo uključeno 30 srednjih škola, svake godine po deset.
Osnova projekta, koji je TZGZ ove godine financirala s 400 tisuća kuna, je izvannastavna aktivnost u koju se pod nazivom "Kultura turizma" uključuju profesori i srednjoškolci od prvih do četvrtih razreda odabranih škola.

Zagrebačka Turistička zajednica tim projektom nastoji podići svijet mladih o vlastitom gradu i upoznati ih s njegovim potencijalima, ali i doći do svježih ideja za dodatni razvoj turističke ponude i promocije Zagreba, kazala je direktorica TZGZ-a Amelia Tomašević.

Svim uključenim u taj projekt danas je u ime zagrebačkog gradonačelnika čestitala njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević istaknuvši kreativnost i inovativnost učenika u tom projektu. Naglasila je da to pridonosi i očuvanju urbanog, vizualnog i kulturnog identiteta Zagreba kao i njegovom turizmu koji svake godine bilježi povećanje dolazaka i noćenja turista pri čemu je jako važno kakve će dojmove ponijeti. (Hina)



Pisane vijesti