ProInvest: Investicije su ključ oporavka

Pokretanje investicija ključ je oporavka, rekao je predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, otvarajući današnji završni skup ProInvest na Zagrebačkom velesajmu te naglasio kako Vlada usmjerava napore na jačanje javnih investicija, poboljšanje poduzetničke i poslovne klime i uklanjanje zapreka za poslovanje i ulaganja. Agencija za investicije i konkurentnost registrirala je više od 60 većih projekata u različitim fazama pripremljenosti, ukupne vrijednosti više od šest milijardi eura i to većinom u turizmu te u energetici i industriji, istaknuo je Milanović, a do kraja ove godine u planu je 'otkočiti' njih petnaest u vrijednosti milijardu eura i uz zapošljavanje 2000 radnika. Raste interes investitora za turističke projekte te očekujemo nekoliko greenfield investicija, no puno je posla pred nama, rekao je ministar turizma Darko Lorencin, na današnjem završnom predstavljaju mjera Vlade RH za poticanje investicija i restrukturiranja gospodarstva u sklopu projekta ProInvest.

Pokretanje investicija ključ je oporavka, rekao je predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, otvarajući današnji završni skup ProInvest na Zagrebačkom velesajmu te naglasio kako Vlada usmjerava napore na jačanje javnih investicija, poboljšanje poduzetničke i poslovne klime i uklanjanje zapreka za poslovanje i ulaganja. Agencija za investicije i konkurentnost registrirala je više od 60 većih projekata u različitim fazama pripremljenosti, ukupne vrijednosti više od šest milijardi eura i to većinom u turizmu te u energetici i industriji, istaknuo je Milanović, a do kraja ove godine u planu je 'otkočiti' njih petnaest u vrijednosti milijardu eura i uz zapošljavanje 2000 radnika.

Raste interes investitora za turističke projekte te očekujemo nekoliko greenfield investicija, no puno je posla pred nama, rekao je ministar turizma Darko Lorencin, na današnjem završnom predstavljaju mjera Vlade RH za poticanje investicija i restrukturiranja gospodarstva u sklopu projekta ProInvest. Usvojena je Strategija razvoja hrvatskog turizma, što je putokaz investitorima, a u tijeku je izrada Strateškog marketinškog plana za razdoblje od 2014. do 2018. godine, kao i reforma sustava turističkih zajednica, dodao je ministar te naglasio kako je po prvi put turizam prepoznat kao razvojna djelatnost i u zakonu o poticanju investicija.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić ističe kako se strategija Vlade za gospodarski oporavak temelji na provedbi fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi i poticanja investicija, a u ovoj godini predviđa rast investicija za 6,5 posto kako bi se postigao 0,7 postotni rast BDP-a.
 



Pisane vijesti