Otvoreni prošireni sadržaji seoskog gospodarstva Srce prirode

Ovosezonsko otvorenje proširenih turističkih kapaciteta, u što je uloženo oko 260 tisuća eura, svečano je obilježeno danas poslijepodne na seoskom gospodarstvu Srce prirode Srakovčić.

Proširenim sadržajima, uz bazen i autokamp, imamo zaokruženu ponudu kontinentalnog turizma na ovom dijelu Hrvatske, rekao je vlasnik Ivan Srakovčić, naglasivši kako uz potporu Ministarstva turizma ovime ostvaruje i obiteljski san revitalizacije ovoga kraja uz rijeke Dobru i Kupu, na granici sa Slovenijom.

Na šest hektara obiteljskog gospodarstva uređene su tradicionalne kuće u autohtonom stilu, s 50 ležajeva u 20 soba, jedinstvena kušaonica, sjenica te restoran, dok je za autokamp uređeno 30-ak parcela, uz suvremene sadržaje, sportske terene i biciklističku stazu.

Ribnički kraj je područje susreta svjetova i vremena, s arhitekturom stvaranom stoljećima, danas prilagođenom današnjim potrebama gostiju, uz hranu i očuvani okoliš – sve je to naš ponos, rekao je Željko Car, načelnik općine Ribnik, koja je pomogla u izgradnji infrastrukture za ovo turističko naselje.



Pisane vijesti