Publikacija za investitore "Made in Croatia"

Publikacija "Made in Croatia - investor's guide to manufacturing and logistics" sa pregledom investicijskog potencijala u razvoju logističkog i drugih industrijskih sektora u Hrvatskoj, predstavljena je danas u Zagrebu, a nastala je kao rezultat interdisciplinarne suradnje Agencije za investicije i konkurentnost te tvrtki Jones Lang LaSalle, KPMG-a Croatia te Antal International.

Kao sveobuhvatan vodič ta publikacija domaćim i stranim investitorima na jednom mjestu osigurava sve relevantne informacije o pregledu tržišta ljudskog kapitala, poticaja za investicijske projekte te pregleda tržišta industrijskih i logističkih nekretnina. Uz to, prikazan je i sažetak procesa kupnje ili zakupa logističkih i industrijskih nekretnina, pregled porezne strukture i način osnivanja trgovačkih društava u Hrvatskoj, što sveukupno tu publikaciju čini važnim i za poticanje ulaganja i promicanje Hrvatske kao destinacije vrijedne pažnje, istaknuo je direktor Jones Lang LaSalle Tomislav Gregurić.

Važnost publikacije naglasio je i Zdenko Lucić iz Agencije za investicije i konkurentnost kazavši da i ta Agencija izrađuje investicijski vodiča s ciljem prezentacije svih važnijih propisa i procedura za ulaganje u Hrvatsku te online baze poduzetničkih zona. Direktorica tvrtke KPMG-a Croatia Marinela Mostić ukazala je na problem-prepreku za investitore nesređeno zemljišnoknjižno stanje u Hrvatskoj. (Hina)

 



Pisane vijesti