Otvoren 5. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

Županijski sajam agroturizma, koji se svake godine održava oko Međunarodnog praznika rada 1. svibnja, svečano je danas peti put otvoren u Skradinu, a na njemu se okupilo više od stotinu obrtnika.

Ove godine sajam se održava u organizaciji Šibensko-kninske županije i županijske Razvojne agencije u suradnji s gradom Skradinom, Obrtničkom i Gospodarskom komorom Šibensko-kninske županije te županijskom Turističkom zajednicom organiziraju, a okupio je oko 120 obrtnika – proizvođača autohtonih proizvoda, uglavnom sa šibensko-kninskog područja.

Ovogodišnji partner sajma je Virovitičko-podravska županija iz koje su se također predstavili proizvođači autohtonih proizvoda.

Svrha je sajma povezati proizvodni obrtnički sektor s turističkim sektorom, rekao je u ime organizatora šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Prošlogodišnji sajmovi, dodao je Pauk, pokazali su da je taj model učinkovit budući da su u Skradinu ostvarene mnoge suradnje koje su bile od vitalnog značenja za obrtnike. Sajam je i ove godine postavljen na natkrivenoj površini oko tisuću metara četvornih, a trajat će još sutra. (Hina)



Pisane vijesti