Na Makarskoj rivijeri najavljeno 7200 gostiju

Hoteli na Makarskoj rivijeri, kao što je bilo i najavljeno, za prvosvibanjske praznike koji se većim dijelom spojeni s produženim vikendom, vrlo su dobro popunjeni.

Prema današnjim informacijama službi prodaje hotelijera i s recepcija hotelskih kuća, u 32 otvorena hotela na području od Brela do općine Gradac za svibanjske praznike odmarat će se oko 7200 gostiju, uglavnom stranih, od kojih je veći dio već pristigao. Najbrojniji su Nijemci, Englezi, Skandinavci, gosti iz Bosne i Hercegovine i Slovenije,

Najviše turista ugostit će Makarska gdje će u 10 hotela na odmoru biti 1850 gostiju od kojih je gotovo 500 u hotelu Meteor, u pet tučepskih hotelskih kuća boravit će 1150 turista od kojih će hotel Alga ugostiti više od 600 gostiju, njih 1090 odmarat će u tri hotela u Brelima, a slijede Baška Voda, Podgora, Živogošče i Gradac.

Nakon prvosvibanjskih praznika svi hoteli koji će ove godine za svibanjski praznik ugostiti i do 20 posto gostiju više nego lani, ostaju otvoreni i nastavljaju poslovati s oko tri tisuće gostiju uglavnom stranih, a hotelijeri najavljuju dolazak novih grupa te i dobru popunjenost hotela što upućuje da bi svibanjski učinak mogao biti bolji od lanjskoga.

Hotelijeri u Brelima kažu kako će predsezona biti bolja nego lani, što se očekuje u tučepskim i hotelskim kućama Pogore, Baške Vode, Igrana Živogošča i Gradca, dok Makarani već sada tvrde da će im predsezonska poslovnost nadići lanjski učinak. (V. Ribarević)



Pisane vijesti