Ministar Lorencin na tematskoj sjednici UPUHH-a o aktualnim temama

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas na tematskoj sjednici Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), na kojoj je istaknuo kako je komunikacija ključna za odnos između poslodavaca u hotelijerstvu i Ministarstva turizma te još jednom naglasio spremnost na suradnju i dijalog. Ministar je najavio kako će o Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine raspravljati sutra i Hrvatski sabor te kako je Ministarstvo turizma već napravilo prve radnje potrebne za njezinu realizaciju. Krajem godine ići ćemo u izmjenu sustava turističkih zajednica te paralelno izraditi i Strateški marketinški plan za razdoblje 2014.-2018. godine, dodao je.

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas na tematskoj sjednici Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), na kojoj je istaknuo kako je komunikacija ključna za odnos između poslodavaca u hotelijerstvu i Ministarstva turizma te još jednom naglasio spremnost na suradnju i dijalog.

Ministar je najavio kako će o Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine raspravljati sutra i Hrvatski sabor te kako je Ministarstvo turizma već napravilo prve radnje potrebne za njezinu realizaciju. Krajem godine ići ćemo u izmjenu sustava turističkih zajednica te paralelno izraditi i Strateški marketinški plan za razdoblje 2014.-2018. godine, dodao je.

Paralelno s ovime radi se na programima za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije, pri čemu će znatna sredstva biti korištena za razvoj ljudskih potencijala. Razgovaramo i o akcijskim planovima koji će nam dodatno olakšati sustavni ulazak u primjenu Strategije razvoja turizma te odrediti prioritete i dinamiku provedbe. Također, pripremajmo izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu te Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, koji su u završnom stupnju, istaknuo je ministar.

Ministar se osvrnuo i na aktualne teme koje su zanimale hotelijere, kao što su stanje oko viznog režima za turiste iz Rusije, Ukrajine i Turske te pozvao sve zainteresirane investitore da se uključe u proces predstečajnih nagodbi, koje su u tijeku za određena trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu te da ponude svoje programe restrukturiranja.



Pisane vijesti