Edukativna radionica Kvarner Family i Dan obiteljskog smještaja

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s turističkim zajednicama Opatijske rivijere, Strukovnom skupinom obiteljskog smještaja i turizma Opatijske rivijere i HGK-Županijskom komorom Rijeka organizira Dan obiteljskog smještaja Opatijske rivijere 2013.

Edukativna radionica Kvarner Family, bit će održana 25. travnja (Opatija, kongresna dvorana Ville Antonio, V. Nazora 2, od 17:30 do 20:30 sati), a Dan otvorenih vrata Kvarner Family, 27. travnja 2013. (od 10.00 do 13.00 sati) kada će se moći obići uspješna obiteljska domaćinstva s ovom oznakom na opatijskom području. Osim razgleda kuće i okućnice te razgovora s domaćinima, posjetitelji će u svakom domaćinstvu imati priliku razgovarati s predstavnicima različitih specijaliziranih obrta i tvrtki.

Jedan od važnih kriterija koje trebaju zadovoljiti nositelji kvalitete Kvarner Family je i redovito usavršavanje i stalna edukacija. U 2012. godini Turistička zajednica Kvarnera organizirala je seriju izuzetno uspješnih i dobro prihvaćenih edukativnih radionica, koje je pohađalo više od 600 privatnih iznajmljivača.

Kvarner Family naziv je jedinstvenog pilot projekta u Hrvatskoj s ciljem brendiranja apartmana i kuća za odmor privatnih iznajmljivača smještaja na Kvarneru. Riječ je o sustavu standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja na cijelom Kvarneru.

Trenutno oznaku kvalitete nose smještajni objekti u vlasništvu više od 220 pružatelja smještaja u domaćinstvima s područja Kvarnera. Osnovni kriteriji projekta su: uređenje okoliša, ugodno opremljen interijer, prepoznatljivost objekta, ali i poštivanje tradicije, vjernost gostiju te doživljaj domaćinskog i obiteljskog ugođaja. Time se objekti s ovom oznakom žele učiniti tržišno prepoznatljivima, a za razinu kvalitete jamče Turistička zajednica Kvarnera i lokalne turističke zajednice, što promoviraju u posebnom web katalogu na internetskim stranicama i u promotivnim materijalima.



Najave