Ministar Lorencin s veleposlanikom NR Kine Shenom Zhifeiem o turističkoj suradnji i investicijama

Ministar turizma Darko Lorencin susreo se danas s veleposlanikom NR Kine Shenom Zhifeiem, s kojim je razgovarao o nastavku dobre suradnje, mogućnostima za uvođenje novih izravnih linija iz Kine za Zagreb, a bilo je riječi i o viznom režimu koji Hrvatska uvodi pri ulasku u Europsku uniju. Ovom prilikom Nj.E. Zhifei pozvao je ministra u službeni posjet NR Kini u listopadu ove godine. Također, jedna od glavnih tema razgovora bile su i navike kineskih turista koji obično tijekom odmora obiđu turistička odredišta u više zemalja. Veleposlanik Zhifei istaknuo je kako Hrvatska za kineske turiste postaje sve privlačnije odredište, naglasivši kako je jedan od razloga tome i učinkovita promocija hrvatskog turizma u NR Kini.

Ministar turizma Darko Lorencin susreo se danas s veleposlanikom NR Kine Shenom Zhifeiem, s kojim je razgovarao o nastavku dobre suradnje, mogućnostima za uvođenje novih izravnih linija iz Kine za Zagreb, a bilo je riječi i o viznom režimu koji Hrvatska uvodi pri ulasku u Europsku uniju.

Ovom prilikom Nj.E. Zhifei pozvao je ministra u službeni posjet NR Kini u listopadu ove godine.

Također, jedna od glavnih tema razgovora bile su i navike kineskih turista koji obično tijekom odmora obiđu turistička odredišta u više zemalja. Veleposlanik Zhifei istaknuo je kako Hrvatska za kineske turiste postaje sve privlačnije odredište, naglasivši kako je jedan od razloga tome i učinkovita promocija hrvatskog turizma u NR Kini.

Ministar Lorencin naglasio je i kako Hrvatska može biti vrlo atraktivna za kineske investitore te je predstavio Katalog investicija s trgovačkim društvima u većinskom državnom vlasništvu, koja želimo privatizirati do kraja ove godine.
 



Pisane vijesti