Predavanje "Trend osviještenog i transmodernog turizma: Nova prilika za Hrvatsku"

Institut za turizam i Napretkov kulturni centar pozivaju na predavanje dr. sc. Irene Ateljević "Trend osviještenog i transmodernog turizma: Nova prilika za Hrvatsku" (29. travnja 2013. u 17 sati, Bogovićeva 1/I, Zagreb).

Na predavanju će biti riječi o tekućoj svjetskoj krizi i potrebi za promjenom globalne paradigme; odgovornoj ekonomiji i osviještenim potrošačima i turistima; trendovima ka osviještenom i transmodernom turizmu - propušta li Hrvatska priliku da postane lider futurističkog i inovativnog turizma.

Predavanje je namijenjeno široj stručnoj javnosti, medijima te svima onima koji žele saznati nešto više o ovoj vrlo važnoj i aktualnoj gospodarskoj temi.

Dr. sc. Irena Ateljević, viša znanstvena suradnica Instituta za turizam, ima dvadeset godina iskustva u akademskom radu i upravljanju projektima. Kao sveučilišna profesorica te međunarodni istraživač bavi se područjem svjetskih društveno-ekonomskih trendova, turističkim inovacijama i  poduzetništvom, procesima (ne)održivog regionalnog i lokalnog razvoja i destinacijskim marketingom. Vodila je brojne projekte na Novom Zelandu, u Australiji, Fidžiju, Kini, Hrvatskoj i Indiji. U zadnje vrijeme osobito se bavi filozofskim i sociološkim pitanjima promjene svjetske paradigme koja je dovela do potrebe za transmodernim i futurističkim pogledom na turizam.



Najave