Delicijama od šparoga započeli riječki gastro dani

Prezentacijom delicija od šparoga na Korzu i službeno su započeli riječki gastro dani.

Deset ugostitelja, svaki su na svoj način obradili ovu nepresušnu gastronomsku temu i time najavili cijeli tjedan gostovanja šparoga u njihovim objektima.

Građani su degustirali kanapee, bruschette, quiche, rižoto, škuru pogaču, fritaju, namaze, pitu... sve sa šparogama, što je samo dio specijaliteta koji će se u sljedećih tjedan dana, do 30. travnja,  po popularnim cijenama moći isprobati u restoranima i konobama koji sudjeluju u manifestaciji.

Manifestaciju Ri Gastro organizirala je Turistička zajednica grada Rijeke u partnerstvu s ugostiteljima, a njome se želi upoznati i očuvati tradiciju mediteranske prehrane u nas, čije blagotvorno djelovanje dokazuju brojne studije.

U manifestaciji sudjeluju ugostitelji: Konoba „Nebuloza“, Belgian Beer Caffe – Brasserie „As“, Ristorante „Spagho“, Fine Dining Restaurant „Kamov“ (Grand Hotel Bonavia), Stancija „Kovačići“ - Matulji, Trattoria „Rivas“, Bistro „Veseljak“, Restoran „Gric&Guc“, Restoran hotela Continental, Bistro-pizzeria „Paris“ -  Kostrena, Bistro „La Rose“, Restaurant „Le Mandrać“ - Volosko i Konoba „Blato 1902.“.

Ponuda jela od šparoga u restoranima i konobama koje sudjeluju u manifestaciji objavila je Turistička zajednica Rijeke na svojim stranicama.



Pisane vijesti