Osnovana Strukovna skupina obiteljskog smještaja i turizma Gorskog kotara

Nakon otoka Krka i Cresa, Opatijske i Crikveničko-Vinodolske rivijere, danas je u Delnicama, u obiteljskom hotelu "Risnjak", osnovana i Strukovna skupina obiteljskog smještaja i turizma Gorskog kotara.

U organizaciji  HGK komore Rijeka i Turističke zajednice grada Delnica, a nakon izbora predstavnika obiteljskog smještaja s područja turističkih zajednica gradova i općina Gorskog kotara, s današnjim danom počinju aktivnosti jedinstvene strukovne skupine najvažnije smještajne ponude kvarnerske subregije Gorski kotar.

Osnivačkoj sjednici prisustvovali su mr. sc. Loredana Jerković, voditeljica Odsjeka za turizam HGK ŽK Rijeka, Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizma HGK, Dragan Stanger, predsjednik Strukovne skupine Opatijske rivijere, Tatjana Kušić direktorica TZ grada Vrbovskog i koordinatorica turističkih zajednica Gorskog kotara, Đurđa Malnar, direktorica TZ Lokve, Mirela Srkoč Šekinc, voditeljica TIC-a TZ Delnica, Rahela Vitasović, direktorica TZ Ravna Gora.

Strukovnu skupinu obiteljskog smještaja Gorski kotar čine: Sanja Rački iz Fužina, Toni Štimac i Lokava, Boris Gašparac iz Delnica, Vlatko Mance iz Ravne Gore, Jadranka Mamula iz Vrboskog, Janka Indir iz Brod Moravica, Božidar Križ iz Mrkoplja, Anton Raukar
kao pridruženi član Udruge iznajmljivača Crni Lug i Alen Sobol iz Delnica kao član već postojeće grupacije na razini HGK ŽK Rijeka, a očekuje se naknadno priključenje predstavnika iz Skrada i Čabra.

Za predsjednika je izabran Alen Sobol, jedan od pionira razvoja ruralnog turizma na Kvarneru i dugogodišnji član strukovne grupacije pri HGK Rijeka.

Prvi rezultati zajedništva turističkih zajednica subregije Gorski kotar već su mjerljivi, pa je u posljednjih godinu dana, uz podršku TZ Kvarnera, brendirano više od 30 domaćinstava znakom kvalitete "Kvarner family", podijeljene su i prve oznake kvalitete "Kvarner food", za ugostiteljske objekte, pripremaju se posebne brošure atrakcija i ugostiteljske, odnosno smještajne ponude, a povučena su i znatna sredstva iz namjenskih fondova za zajedničke projekte.



Pisane vijesti