U Istanbulu predstavljen Dubrovnik

U najvećemu turskom gradu Istanbulu predstavnicima turističkih agencija predstavljen je danas Dubrovnik kao turistička destinacija u organizaciji Glavnog konzulata Republike Hrvatske, grada Dubrovnika te Turističke zajednice, priopćio je ured za odnose s javnošću grada Dubrovnika.

Glavni konzul Republike Hrvatske u Istanbulu Amir Muharemi rekao je kako je taj konzulat samo u posljednjih osam dana izdao više od 800 viza turskim državljanima od kojih najviše njih putuje u Dubrovnik, a postupak za izdavanje viza znatno je olakšan i mogu se dobiti u roku od tri do četiri dana.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić pozvao je predstavnike vodećih turskih touroperatora da u lipnju posjete Dubrovnik kako bi se unaprijedila suradnja gospodarskih subjekata i investitora već za ovu sezonu, a posebice za sljedeće razdoblje.

Uspostava izravne zrakoplovne veze Istanbul-Dubrovnik preduvjet je za veći broj turskih turista, koji je, kako su istaknuli predstavnici putničkih agencija, ipak premalen budući da samo s tržišta Istanbula od 15 milijuna stanovnika tijekom godine može stići stotinu tisuća turista. (Hina)



Pisane vijesti