Otvoren "Zagreb Wine Gourmet Weekend"

Predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Josipović, danas je, uz ministra turizma Darka Lorencina i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, otvorio Zagreb Wine Gourmet Weekend, međunarodni festival vina i gastronomije, koji  se danas i sutra održava u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol. Dvodnevno događanje osmišljeno je kao mjesto okupljanja domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju. Prema riječima organizatora, ove je godine nadmašena prošlogodišnja manifestacija, jer se predstavlja više od 130 izlagača s više od 200 brendova, a izloženo je više od 600 vrsta vina. Sudjeluju najvažniji predstavnici i proizvođači hrvatske vinske scene, te gotovo 50 inozemnih vinara.

Predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Josipović, danas je, uz ministra turizma Darka Lorencina i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, otvorio Zagreb Wine Gourmet Weekend, međunarodni festival vina i gastronomije, koji  se danas i sutra održava u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol.

Dvodnevno događanje osmišljeno je kao mjesto okupljanja domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju.

Prema riječima organizatora, ove je godine nadmašena prošlogodišnja manifestacija, jer se predstavlja više od 130 izlagača s više od 200 brendova, a izloženo je više od 600 vrsta vina. Sudjeluju najvažniji predstavnici i proizvođači hrvatske vinske scene, te gotovo 50 inozemnih vinara.   

Događanja i brojna kušanja obogatilo je i više od 30 proizvođača maslinovog ulja i drugih slanih i slatkih delicija, a očekuje se i zanimljiv filmski program, tematski aktualni paneli s važnim imenima iz svijeta i večernja zabava.

Povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju održat će se i panel Hrvatska vina u EU, na kojem će, osim domaćih, sudjelovati i predstavnici zemalja članica, koji će prenijeti iskustava vinara unutar Europske unije.



Pisane vijesti