Predstavljena aplikacija Cro-wine

Cro-wine besplatna aplikacija, namijenjena pametnim telefonima i tablet uređajima, predstavljena je jučer u zagrebačkom bistrou Rougemarin.

Nositeljice projekta, Nina Jović i Davorka Krnić-Trick, nazočnima su predstavile aplikaciju, a njezin dio, u kojem su izabrana hrvatska vina sparena s jelima, predstavio je autor tog dijela aplikacije, Klaudio Jurčić, četverostruki hrvatski sommelier prvak i sudionik nekoliko svjetskih i europskih natjecanja.

Aplikacija Cro-wine daje opće informacije o hrvatskom vinarstvu i vinogradarstvu, informira o vinskim događanjima u Hrvatskoj i svijetu, educira o osnovnim pravilima degustiranja i sparivanja vina i jela, provodi ankete i kvizove te sadrži priručni gastro rječnik preveden na talijanski, njemački i engleski jezik kao i dio nazvan „moje recenzije“, u kojem korisnik može spremati svoje osobne recenzije za svoju evidenciju.

U najopsežnijem dijelu aplikacije „sparivanje vina i hrane“, postoji mogućnost izbora vina prema odabranom jelu, prema tipu vina, regiji, sorti, cjenovnom rangu ili po autohtonosti, a kada korisnik odabere određeno vino, dobiva sve podatke o njemu.

Aplikacija Cro-wine zasad je dostupna u android, a uskoro i u IOS verziji, može se koristiti offline, a izrađena je na hrvatskom i engleskom jeziku.
 



Pisane vijesti