Ministar Darko Lorencin u Mostaru o turističkoj suradnji Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Ministar turizma Darko Lorencin nalazi se u posjetu Mostaru, gdje se jutros sastao s predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Denisom Lasićem, s kojim je razgovarao o nastavku uspješne turističke suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na sastanku su također sudjelovali generalni konzul RH u Mostaru, Velimir Pleša i savjetnik predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Dalibor Drlje. Ministar Lorencin upoznao je prisutne s aktivnostima koje provodi Ministarstvo turizma, naglasivši kako je Hrvatska nedavno izradila Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020., strateški dokument koji će definirati viziju hrvatskog turizma te biti podloga za povlačenje sredstava iz Strukturnih fondova EU, od kojih turistički sektor puno očekuje. U nastavku posjeta, ministar Lorencin je, kao dio hrvatske delegacije, posjetio Međunarodni sajam gospodarstva „Mostar 2013“, na kojem sudjeluje 400 izlagača iz 40 zemalja svijeta. Na svečanom otvorenju mostarskog sajma bili su predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović, predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović, predsjednik Vlade Srbije, Ivica Dačić te predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Vjekoslav Bevanda.

Ministar turizma Darko Lorencin nalazi se u posjetu Mostaru, gdje se jutros sastao s predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Denisom Lasićem, s kojim je razgovarao o nastavku uspješne turističke suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na sastanku su također sudjelovali generalni konzul RH u Mostaru, Velimir Pleša i savjetnik predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Dalibor Drlje.

Ministar Lorencin upoznao je prisutne s aktivnostima koje provodi Ministarstvo turizma, naglasivši kako je Hrvatska nedavno izradila Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020., strateški dokument koji će definirati viziju hrvatskog turizma te biti podloga za povlačenje sredstava iz Strukturnih fondova EU, od kojih turistički sektor puno očekuje.

„Ostvareni rezultati turističkog prometa i njihov godišnji rast dokazuju da je Hrvatska sve traženija turistička destinacija. Međutim, cilj nam je dodatno jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma, za što su nam neophodne nove investicije. Uz stvaranje povoljnog investicijskog okruženja i realizaciju investicija, među prioritetima su nam i izrada Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje od 2014.-2018. godine te unapređenje sustava upravljanja destinacijama i komunikacije s tržištem“, istaknuo je ministar Lorencin.

Predsjednik Lasić govorio je o radu i planovima Vlade, posebno se osvrnuvši na donošenje zakonskih propisa čiji je cilj još snažniji gospodarski razvoj županije. Također, predstavio je turističku ponudu županije, posebice svetište Međugorje, pješačke staze i vinske ceste.

U nastavku posjeta, ministar Lorencin je, kao dio hrvatske delegacije, posjetio Međunarodni sajam gospodarstva „Mostar 2013“, na kojem sudjeluje 400 izlagača iz 40 zemalja svijeta. Na svečanom otvorenju mostarskog sajma bili su predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović, predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović, predsjednik Vlade Srbije, Ivica Dačić te predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Vjekoslav Bevanda.



Pisane vijesti