Češkim novinarima i partnerima predstavljene novosti za nadolazeću turističku sezonu

Hrvatska turistička zajednica svake godine prije početka turističke sezone, u cilju što bolje informiranosti o destinaciji, upoznaje partnere na tržištu, turoperatore te predstavnike medija s novostima i investicijama u nadolazećoj sezoni te rezultatima ostvarenima u protekloj turističkoj godini.

Nakon održanih prezentacija te nastupa na najvažnijem sajmu u Češkoj, Holiday world, 4. travnja 2013. godine je u prostoru hotela Intercontinental upriličena tiskovna konferencija i prezentacija hrvatske turističke ponude.

Nazočnima se obratila Meri Matešić, direktorica Glavnog ureda HTZ-a, koja je medijima i partnerima zahvalila na trudu koji ulažu, kako u promidžbi Hrvatske tako i u dovođenju turista s ovog važnog emitivnog tržišta.

Prezentaciju Hrvatske kao turističke destinacije održao je Klaudio Stojnić, direktor predstavništva HTZ-a u Češkoj, koji je osim investicija, novosti u hrvatskom turizmu predstavio i odlične rezultate s češkog tržišta s kojeg je u 2012. godini ostvareno ukupno 693.497 dolazaka (3 posto više) te 4.851.610 noćenja (5 posto više) nego u 2011. godini.



Pisane vijesti