Mediteranski sajam prehrane - potpora eko proizvodnji i eko turizmu

Mediteranski sajam prehrane
DUBROVNIK, 22. ožujka 2013. (Hina) - Pod moto 'iz gospodarske recesije u poduzetničku agresiju' u Dubrovniku je danas otvoren 10. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a na njemu sudjeluje više od 200 izlagača iz čitave Hrvatske te BiH, Crne Gore i Makedonije.

Ovu specijaliziranu manifestaciju koja se profilirala na području ekološke poljoprivrede i ekološkog poduzetništva otvorio je župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić. Za trajanja 10. Mediteranskog sajma prehrane, do 24. ožujka, održat će se 17 radionica i predavanja s nakanom unapređenja ekološke proizvodnje i standarda, zdrave prehrane i održivog razvoja kao i brojne degustacije.

Također bit će održani Dani meda Dubrovačko-neretvanske županije kako bi se unaprijedila eko proizvodnje i eko turizam, kao temelj razvoja Dubrovnika, koji bi trebao biti glavna eko turistička destinacija i promotor takvog oblika gospodarstva na Sredozemlju, istaknuto je na otvaranju. (Hina)



Pisane vijesti