Baška i Kvarner predstavljeni u Ljubljani

U predstavništvu Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani jučer je, za predstavnike medija i turoperatora, održana prezentacija TZ Kvarnera i TZO Baška.

Direktorica TZO Majda Šale i gradonačelnik Baške Toni Juranić, predstavili su projekte BAŠ OVCA i BAŠKA u EU. S projektom BAŠ OVCA – odmor za dušu i tijelo, već se nekoliko godina obilježava dolazak proljeća bogatim gastronomskim i enološkim programom.

Također, ove godine Baška, na poseban način obilježava pristupanje Republike Hrvatske u članstvo Europske unije. Zato će Baška, od travnja do srpnja, ugostiti kulturno-umjetnička društva, izložbe i priređivati gastronomske specijalitete iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Mađarske i Poljske. Osam tjedana za osam nacija u kombinaciji s hrvatskim baščanskim tjednom zasigurno će ponuditi nešto novo - „djelić Europe“ iz zemalja iz kojih dolaze najvjerniji gosti Baške.

Predstavnica KD Bazovica – slovenskog društva koje djeluje u Rijeci, Tea Tadej prezentirala je program toga kulturnog društva i predstavila program s kojim će nastupiti u prvom tjednu travnja u Baški. Prezentaciji je nazočila i predstavnica Hotela Baška, Marija Vukelić koja je predstavila posebne ponude ove turističke tvrtke u okviru programa BAŠ OVCA.

Sve nazočne pozdravili su direktor predstavništva HTZ-a u Ljubljani Goran Blažić te direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, poslije čega je upriličen prigodni domjenak.



Pisane vijesti