TZ Kvarnera domaćin susreta HTZ-a i kvarnerskih turističkih djelatnika

Danas je u Kastvu, u boutique hotelu „Kukuriku“, održan sastanak direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić s članovima Turističkog vijeća i Nadzornog odbora TZ Kvarnera i direktorima turističkih zajednica s kvarnerskog područja, priopćeno je iz TZ Kvarnera. Bila je to prigoda za koordinaciju aktivnosti, razmjenu iskustava i razgovore o aktualnim temama, pri čemu je glavna tema bio destinacijski menadžment na Kvarneru.

Skup je pozdravio predsjednik TZ Kvarnera i v. d. župana Primorsko-goranske županije, prof. dr. sc. Vidoje Vujić, istaknuvši važnost turizma za cijelu regiju i potrebu upravljanja razvojem destinacije. Direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov predstavila je Kvarner kao atraktivnu turistički destinaciju, kojom se upravlja suvremenim marketinškim i informacijskim alatima, poput Kvarner.org, nove informacijske platforme. Riječ je o informacijskom sustavu TZ Kvarnera, koji omogućava brz, jednostavan i objedinjen protok svih informacija važnih za upravljanje turističkom destinacijom, rekla je Peršić Živadinov i podsjetila na nedavno provedeno brendiranje regije Kvarner Family te Kvarner Gourmet i Kvarner Food, najavivši valorizaciju i brendiranje Kvarnera na području ponude aktivnog odmora, kvarnerskih plaža, zdravstvenog i kulturnog turizma.

Kao dobri primjeri prakse upravljanja destinacijom prikazane su teme iz Baške, Malog Lošinja i grada Rijeke. Direktorica TZG Malog Lošinja, Đurđica Šimičić govorila je o upravljanju destinacijom lošinjskog arhipelaga, koja se odvija u suradnji s gradom Malim Lošinjem i članicama turističke zajednice, jer upravo takva sinergija dovodi do boljeg pozicioniranja, izrađuju se i provode strateški dokumenti, akcijski planovi, studije razvoja održivog i odgovornog turizma te pronalaze rješenja i potiče inovativnost i kreativnost turističkih djelatnika. Također, prate se trendovi na tržištima, a u isto vrijeme njeguje otočka tradicija i autohtonost, prilagođena modernom gostu.

Direktor TZG Rijeke Petar Škarpa govorio je o aktivnostima koordiniranja s turističkim i drugim subjektima na području grada Rijeke, posebno u zdravstvenom turizmu, ronjenju, te suradnji s putničkim agencijama i objektima smještaja, istaknuvši važnost povezivanja s turističkim zajednicama subregije riječkog prstena. Izdvojio je novosti za ovu godinu, poput projekta Rijeka e-hospitality, namijenjenog smještajnim objektima s ciljem kvalitetnijeg pružanja destinacijskih informacija posjetiteljima grada, te nastavak uspješnih projekata 'Tajni kupac', 'QRijeka', 'AdriaGuide' i drugih. Upravljanje destinacijom Baške prikazala je mr. sc. Majda Šale, direktorica TZO Baške, kroz programe indoor i outdoor aktivnosti, posebice programe s temom „Baška u EU“, koje osmišljava TZO Baške s ciljem produženja turističke sezone i okupljanja svih interesnih skupina. Na kraju skupa, nazočni su se upoznali s primjerom ponude Kvarner Gourmet restorana „Kukuriku“, kao i malog obiteljskog hotela „Kukuriku“ te razgledali grad Kastav.



Pisane vijesti