Belgijskim novinarima predstavljena turistička ponuda Hrvatske

Hrvatska turistička zajednica jučer je održala tradicionalnu konferenciju za novinare, u poslovnom klubu Cercle de Lorraine u središtu Bruxellesa. Ova godišnja konferencija za belgijske i luksemburške novinare održana je s ciljem upoznavanja tamošnjih medija s novostima u hrvatskoj turističkoj ponudi u 2013. godini, a dvadesetak prisutnih novinara uvodno je pozdravila direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić, koja je istaknula važnost medija u stvaranju pozitivne slike o Hrvatskoj kao poželjnom turističkom odredištu doživljaja i životnog stila te zahvalila prisutnim novinarima na dosadašnjoj promidžbi Hrvatske na belgijskom tržištu.

Prezentaciju o hrvatskom turizmu održao je direktor Predstavništva HTZ-a u Belgiji Ivan Novak, koji je istaknuo komparativne prednosti Hrvatske pred konkurentskim odredištima te napomenuo kako Hrvatska na belgijskom tržištu postaje sve važnije i poželjnije odredište. Tome u prilog svakako ide i istraživanje krovne belgijske organizacije za testiranje tržišta i proizvoda TEST ACHAT/TEST AANKOOP, koja je u nedavno objavljenim rezultatima istraživanja ljetovanja i odredišta u kojem je sudjelovalo 3236 Belgijaca objavila da je Hrvatska njihov omiljeno odredište za ljetni odmor. U istraživanju su posebno istaknuli prekrasne hrvatske krajolike, očuvanu prirodu, čistoću mora i voda općenito, povoljne i prihvatljive cijene te brojne zanimljivosti. Hrvatska je u ukupnom poretku osvojila 86 od 100 mogućih bodova te se time svrstala na prvo mjesto ispred brojnih drugih odredišta.

Ovom prigodom Hrvatska turistička zajednica dodijelila je i simbolično priznanje Armandu Cattoiru za 20-godišnji predani rad u promidžbi hrvatskog turizma u Belgiji, inače velikom prijatelju i zaljubljeniku u Hrvatsku koji u Istri ljetuje svake godine još od daleke 1978. godine. Na  konferenciji za novinare sudjelovao je i Janko Vraniczany Dobrinović, prvi ministar turizma Republike Hrvatske.



Pisane vijesti