Potpisan memorandum o suradnji u turističkom sektoru između Hrvatske i Azerbajdžana

Zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo danas je u Vladi Republike Hrvatske potpisao memorandum o suradnji u turističkom sektoru s azerbajdžanskim ministrom kulture i turizma Abulafasom Garayevom. Potpisivanje memoranduma o suradnji u turističkom sektoru održano je tijekom službenog posjeta predsjednika Azerbajdžana Ilhama Alijeva Hrvatskoj.  Alijev i suradnici susreli su se s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem i predsjednikom Sabora RH Josipom Lekom.

Zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo danas je u Vladi Republike Hrvatske potpisao memorandum o suradnji u turističkom sektoru s azerbajdžanskim ministrom kulture i turizma Abulafasom Garayevom.

Potpisivanje memoranduma o suradnji u turističkom sektoru održano je tijekom službenog posjeta predsjednika Azerbajdžana Ilhama Alijeva Hrvatskoj.  Alijev i suradnici susreli su se s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem i predsjednikom Sabora RH Josipom Lekom.

Teme službenih razgovora su daljnji razvoj bilateralnih odnosa, posebice u svijetlu skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju.  Osim jačanja ekonomskih veza i na drugim se područjima želi pojačati suradnja te su potpisani ugovori o gospodarskoj suradnji, suradnji u područjima znanosti i tehnologije, zaštiti okoliša i prirode te mladih.
 



Pisane vijesti