Održan seminar o razvoju eko-turizma u zaleđu Dubrovnika

Tvrtke iz Hrvatske i BiH sudjelovale su proteklog vikenda u Dubrovniku na seminaru posvećenom jačanju suradnje u eko-turizmu, koji je održan pod pokroviteljstvom vlade SAD-a, priopćilo je u nedjelju američko veleposlanstvo u Zagrebu.

Američka veleposlanstva u Hrvatskoj i BiH bile su suorganizatori jednodnevnog seminara o prekograničnoj suradnji između tvrtki iz Dubrovnika i istočne Hercegovine na kojem se govorilo o promicanju održivog eko-turizma.

Turistički operateri iz istočne Hercegovine predstavili su turističke pakete, uključujući gastronomske, vinske i kulturne ture, te ponudu avanturističkog turizma, a dubrovački putnički agenti objasnili su zahtjeve tržišta i potencijal za povećanje prekograničnog turizma. Obje su strane iskazale interes za daljnje jačanje turističkih veza započetih u 2012. godini, navodi se u priopćenju.
Seminar, namijenjen poticanju prekograničnog turizma, komercijalne suradnje i povećanju mogućnosti za lokalne poduzetnike, nadogradnja je akcijskog plana razrađenog tijekom sličnog seminara u travnju 2012.

Ovogodišnji seminar, održan u petak u dubrovačkom hotelu Excelsior, okupio je turističke dužnosnike i agente te poslovne ljude koji su razmijenili informacije i poslovne planove za turističku suradnju tijekom ljetne turističke sezone 2013. i izvan nje. (Hina)



Pisane vijesti