Ministar Ostojić na turističkom sajmu ITB u Berlinu

Ministar turizma Veljko Ostojić danas je posjetio jedan od najvećih svjetskih turističkih sajmova ITB u Berlinu, na kojem se predstavlja i Hrvatska turistička zajednica s turističkom ponudom Hrvatske. Ministar Ostojić ovom se prilikom susreo s Klausom Brähmigom, predsjednikom Parlamentarnog odbora za turizam s kojim je razgovarao o suradnji Hrvatske i Njemačke te snažnom investicijskom ciklusu hrvatske Vlade. U poslijepodnevnim satima ministar Ostojić susreo se s potpredsjednikom za turizam njemačkog automobilističkog kluba ADAC Maxom Stichom s kojim je razgovarao o aktualnostima na području turizma, razvoju proizvoda ADAC-a te daljnjem razvoju suradnje. Tijekom dana ministar Ostojić razgovarat će s Dieterom Gaufom, predsjednikom njemačkog Međunarodnog saveza autobusnog turizma (RDA), s kojim će razgovarati o organizaciji seminara o autobuserstvu, koji bi se krajem studenoga 2013. godine trebao održati u Hrvatskoj. Ministar će također razgovarati i s Burkhardom Storkom, predsjednikom Njemačke udruge biciklista (ADFC) o mogućnostima suradnje na području cikloturizma u Hrvatskoj.

Ministar turizma Veljko Ostojić danas je posjetio jedan od najvećih svjetskih turističkih sajmova ITB u Berlinu, na kojem se predstavlja i Hrvatska turistička zajednica s turističkom ponudom Hrvatske. Ministar Ostojić ovom se prilikom susreo s Klausom Brähmigom, predsjednikom Parlamentarnog odbora za turizam s kojim je razgovarao o suradnji Hrvatske i Njemačke te snažnom investicijskom ciklusu hrvatske Vlade.

Ministar Ostojić informirao je o rezultatima turističke sezone, u kojoj je Njemačka i dalje jedno od najvažnijih hrvatskih emitivnih tržišta, a njemački turisti zauzimaju vodeće mjesto u stranom turističkom prometu Hrvatske. Tako je 2012. godine u Hrvatskoj boravilo gotovo 1,94 milijuna njemačkih turista, što je čak 12,6 posto više nego 2011. godine. Napomenuo je kako je Vlada RH usvojila Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. te izvijestio o naporima koji se rade na produljenju sezone, što je jedan od glavnih ciljeva Operativnog marketing plana Hrvatske turističke zajednice za ovu godinu. Ministar Ostojić zahvalio je na podršci Njemačke Hrvatskoj na putu u Europsku uniju.

U poslijepodnevnim satima ministar Ostojić susreo se s potpredsjednikom za turizam njemačkog automobilističkog kluba ADAC Maxom Stichom s kojim je razgovarao o aktualnostima na području turizma, razvoju proizvoda ADAC-a te daljnjem razvoju suradnje. Ministar je napomenuo kako Hrvatska razvija nove motive dolaska kako bi što više turista iz Njemačke stiglo u Hrvatsku i na produžene vikend odmore u pred i posezoni te je informirao o razvoju turizma na kontinentu. Osvrnuli su se i na pitanja procedura uvoza brodica i plovila prije ulaska Hrvatske u EU i o ADAC-ovoj radionici o temi kampinga i prezentacije svojih usluga, koja bi se trebala održati u Hrvatskoj u prvoj polovici ove godine.

Tijekom dana ministar Ostojić razgovarat će s Dieterom Gaufom, predsjednikom njemačkog Međunarodnog saveza autobusnog turizma (RDA), s kojim će razgovarati o organizaciji seminara o autobuserstvu, koji bi se krajem studenoga 2013. godine trebao održati u Hrvatskoj. Ministar će također razgovarati i s Burkhardom Storkom, predsjednikom Njemačke udruge biciklista (ADFC) o mogućnostima suradnje na području cikloturizma u Hrvatskoj.



Pisane vijesti