Sajam Gast 2013.

Na splitskom Žnjanu 6. ožujka otvara se 18. po redu skup sajmova Gast u sklopu kojeg će se do 10. ožujka održati sajmovi prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina, kave, namještaja, turizma i sajam razvojnih agencija.

Kako je najavljeno, Gast će svečano otvoriti predsjednik Republike Ivo Josipović.

Tijekom sajma održat će se niz popratnih manifestacija među kojima i stručna predavanja za područje šumarstva i drvne industrije, o brandiranju i plasmanu vina, a dodijelit će se nagrada 18. međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića Dionizijana.

Ministarstvo turizma prezentirat će strategiju razvoja turizma te predstaviti uspješne primjere iz prakse. Na panelima će se raspravljati o izazovima upravljanja destinacijom i brendiranjem, kao i o mogućnostima zapošljavanja u turizmu.

Održat će se susret europske poduzetničke mreže na kojem će sudjelovati partneri iz Srbije, Njemačke, Češke, Poljske i Rumunjske. Teme su među ostalim zdravstveni i wellness turizam, promet, osiguranje, financije, gastronomska ponuda, internet turizam.

Gast je izvrsno mjesto za poslovna okupljanja pa će se tako i na ovogodišnjem sajmu, na Gospodarskom danu, okupiti više od 100 poslovnih ljudi.



Najave