Predstavljanje kvarnerske turističke ponude u Danskoj

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Predstavništvom HTZ-a za Skandinaviju, priredila je u danskom gradu Herningu posebnu prezentaciju turističke ponude Kvarnera s naglaskom na kamping ponudu kvarnerskih otoka.

Prezentacija za novinare i partnere održava se u petak 22. veljače, na dan otvorenja sajma „Ferie for alle“, koji traje od 22. do 24. 2. 2013. godine i na kojem se u sklopu hrvatskog štanda predstavlja i Kvarner, te tvrtke Imperial iz Raba i  Camping on the Adriatic (Valamar) kao suizlagači na ovom sajmu.

Uz prezentaciju turističke ponude cijelog Kvarnera i posebna predstavljanja kampova otoka Raba, Krka te Lošinja i Cresa, novinarima se prikazuju atraktivni promidžbeni filmovi s Kvarnera, dijeli promidžbeni materijal s brojnim informacijama, a ponuđene su i autohtone slastice i proizvodi od meda, smokava i mirte na degustaciju.

Uzvanicima se, uz prezentere, obraća i veleposlanik Republike Hrvatske u Danskoj, NJ.E. Ladislav Pivčević, te direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Skandinaviju, Paul Šikić.

U 2012. godini na Kvarneru je zabilježen porast dolazaka gostiju s danskog tržišta za 10 posto i porast broja noćenja za 7 posto u odnosu na godinu prije, što unatoč malim brojkama, govori o pozitivnom trendu i dobrom imidžu Kvarnera.



Pisane vijesti