Janica i Ivica Kostelić gosti na štandu Hrvatske turističke zajednice

Hrvatska turistička zajednica nastupit će od 20. do 24. veljače na turističkom sajmu f.re.e u Münchenu, jednom od najvažnijih turističkih sajmova u Njemačkoj i Europi. Na štandu veličine 230m2 prezentirat će se sljedeći suizlagači: Croatia Airlines, NOVASOL AS, ID Riva Tours, Cresanka Cres, Jadranka kampovi Mali Lošinj, Katarina Line, Camping Straško, Pag, Bi Village Fažana, Autocamp Soline Ilirija Biograd, Kamp Šimuni otok Pag, Maistra Rovinj, Valalta Rovinj, Sveti Martin na Muri te HGK.

Štand HTZ-a, 20. veljače u poslijepodnevnim satima posjetit će i najbolji hrvatski skijaši u povijesti Ivica i Janica Kostelić, koji će se družiti i fotografirati sa svojim obožavateljima, a nakon toga dati i izjave za medije. Hrvatska turistička zajednica 21. veljače organizira tiskovnu konferenciju na kojoj će zainteresiranim novinarima predstaviti aktualna kretanja u hrvatskom turizmu. Na konferenciji će se, među ostalim, promovirati investicije u turističku infrastrukturu, a među temama za koje su strani turistički mediji već iskazali određen interes je i pitanje pristupa Hrvatske Europskoj uniji. 

Uz teme iz turizma, prisutnima će se predstaviti i djelić hrvatske vinske kulture, s kojima će ih upoznati Thomas Brandl, vinski novinar i član raznih stručnih komisija na vinskim manifestacijama, a iznad svega vrsni poznavatelj hrvatske enologije. Brandl će prisutnima kroz degustaciju približiti hrvatske autohtone vinske sorte.

Sajam u Münchenu jedan je od šest najvažnijih turističkih sajmova u svijetu, a na njemu se održava niz stručnih skupova i radionica iz šest područja: turizma, caravaning i svijet mobitela, vodeni sportovi, biciklizam, sport i aktivnosti na otvorenom te različiti oblici putovanja. Na sajmu je 2012. sudjelovalo 1200 izlagača iz ukupno 53 zemlje svijeta, a broj posjetitelja raste iz godine u godinu. 

Hrvatska će 2014. godine biti i partner sajma f.re.e, što će zasigurno pridonijeti dodatnoj popularnosti domaćih destinacija na njemačkom tržištu, s kojeg je u 2012. ostvaren rast broja dolazaka i noćenja više od 10 posto.



Pisane vijesti