Turističke mogućnosti Osijeka

Program rada Turističke zajednice grada Osijeka za sljedeću godinu orijentiran je prema novim oblicima turističke ponude, što uključuje ponudu za ciljane skupine te specijaliziranu turističku ponudu koja se, primjerice, odnosi na ponudu kulturnih sadržaja - povijesnih i sportskih, uključujući i ekstremne sportove, te na rijeku Dravu kao posebno turističko odredište, istaknuto je na današnjoj skupštini osječke Turističke zajednice.

Kontinentalni turizam sve je atraktivniji, a Turistička zajednica grada Osijeka priprema se da sljedeće godine snažno krene u promidžbu svojih potencijala, rekao je direktor Turističke zajednice Saša Uranjek.

Kad su povijest i kultura Osijeka u pitanju, istaknuo je Uranjek, tu svakako pripadaju sadržaji u povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi, gdje se održavaju mnogi događaji kao, primjerice, Dani vina i turizma, Osječko ljeto kulture itd.

Pokazalo se da ciljane skupine gostiju posebice vole povijesne znamenitosti pa osječki turistički djelatnici pripremaju sadržaje koji uključuju mnoge legende, poput one o Atili Biču Božjem koji je, po starim zapisima, 50-ak godina živio na području Dalja, Aljmaša i Erduta, gdje je navodno zakopano veliko blago toga hunskog osvajača. To su mjesta nadomak Osijeka, kao i poznati Kopački rit i Baranja sa svojim vinskim cestama, rekao je Uranjek.

Istaknuo je kako se priprema izgradnja ekološkog vlaka koji bi povezivao Osijek s Kopačkim ritom, što je dio turističkog programa toga grada i Osječko-baranjske županije.

Također je istaknuta važnost rijeke Drave kao poseboga turističkog odredišta, a ove je godine u osječku luku uplovilo 15 kruzera s 1700 gostiju, što je znatno više od prošlogodišnjih 150 gostiju. (Hina)



Pisane vijesti