Ministar Veljko Ostojić na radionici s ADAC-om u Rovinju i u posjetu atrakcijama Buzeta

Ministar turizma Veljko Ostojić će u ponedjeljak, 3. prosinca 2012., u rovinjskom hotelu „Park“ sudjelovati na radnom sastanku predstavnika hrvatskog turističkog sektora s predstavnicima njemačkog autokluba ADAC, na čelu s potpredsjednikom za turizam Maxom Stichom. Cilj sastanka je unaprjeđenje suradnje između hrvatskog turističkog sektora i ADAC-a, a neke od tema su novi fiskalni propisi u nautičkom segmentu nakon ulaska Hrvatske u EU, problematika i unaprjeđenje kvalitete kampinga u Hrvatskoj, razvoj turističkih proizvoda i dr.

Nakon otvaranja radnog dijela sastanka, ministar Ostojić i Max Stich će se u Gradskoj vijećnici u Rovinju (Matteottiev trg 2) susresti s istarskim županom Ivanom Jakovčićem te gradonačelnikom Rovinja Giovannijem Sponzom. Nakon susreta, u 11,30 sati su predviđene izjave za medije.

Ministar Ostojić će se potom uputiti prema Buzetu, gdje će ga gradonačelnik Valter Flego i predstavnici gradske turističke zajednice upoznati s aktualnim projektima. U nastavku će posjetiti novootvoreni butique hotel „Vela vrata“ (Šetalište Vladimira Gortana 7, Buzet), gdje su u 13,30 predviđene izjave za medije, nakon čega će ministar razgledati avanturističke atrakcije projekta Buzet Outdoor (zmajarenje, penjanje, bike).

Posljednja postaja je obilazak Showrooma Natura tartufi (Srnegla 21, Buzet), prostora u kojem ova specifična hrvatska autohtona delicija vodi glavnu riječ.



Najave