TZ Malog Lošinja provela online anketu privatnih iznajmljivača

U devet mjeseci ove godine u privatnom smještaju Lošinja ostvarili smo 870.000 noćenja, a više od 200 iznajmljivača ispunilo je online anketu u organizaciji Turističke zajednice grada Malog Lošinja. Uz koordinacije, kontaktiranje s agencijama posrednicima i iznajmljivačima, online anketa provedena je prvi put, radi dobivanja informacija za kvalitetnije planiranje sezone 2013. godine.

Mišljenje gostiju iznajmljivačima je jako važno, pokušavaju popraviti nedostatke, komuniciraju s gostima, ispituju njihove potrebe, prate trendove u turizmu. Zanimljivo je da više od 86 posto iznajmljivača izravno komunicira s gostima putem elektroničke pošte, 33 posto iznajmljivača radi s više agencija, a 21 posto radi s agencijama koje imaju sjedište izvan Lošinja. Više od 58 posto rezervacija iznajmljivači ostvaruju izravno sa stalnim gostima, no, mali broj iznajmljivača ima vlastitu web ili Facebook stranicu.

Kao dodatnu uslugu, najveći broj iznamljivača nudi bežični internet, rezervirani parking, a od ostalih sadržaja vez za plovila, iznajmljivanje bicikla, vožnju barkom, večeru u obiteljskom okruženju, degustaciju domaćih proizvoda, suvenire na poklon, pranje rublja.

Gosti najčešće traže preporuku za restoran, plaže, te informacije o redu plovidbe trajekata i druge sadržaje na otoku.

Većina iznajmljivača planira petinu prihoda uložiti u povećanje kvalitete smještaja za sljedeću godinu, a više od 40 posto njih kontaktira s TZ Malog Lošinja. U rasponu ocjena od 1 do 7, rad Turističke zajednice njih 35 posto ocjenjuje s 5, dok 35 posto daje 6, a 18 posto iznajmljivača daje 7, najviši ocjenu. Gotovo svi iznajmljivači smatraju važnim prenijeti Turističkoj zajednici reklamacije  i primjedbe gostiju, te time pokazuju povjerenje da će ih grad Mali Lošinj i TZ riješiti.



Pisane vijesti