Novi natječaji Europske komisije iz područja turizma

Pomoć pri kreiranju posebnog djela portala na EURES-u (European Mobility Portal) za pojedine djelatnosti turističkog sektora

Opća svrha ovog ugovora je pomoći odabranim djelatnostima turističkog sektora pri ustanovljenju verificiranog preglednika vještina, kao relevantnog pojmovnika za zanimanja u određenim segmentima turističkog sektora.

Popisi riječi, kojima će ovaj projekt rezultirati, bit će prevedeni na sve službene jezike EU, norveški, islandski i hrvatski, kako se pojedine zemlje budu uključivale u EURES, odnosno Europski portal za promicanje mobilnosti. Na kraju projekta bit će upriličena manifestacija sa svrhom objave rezultata i promicanja njihove primjene od strane (budućih) poslodavaca i zaposlenika u turističkom sektoru širom EU.

Iako bi, tijekom rada, izvođač trebao imati na umu da će se u kasnijoj fazi rezultati njegova projekta uzimati u obzir kod budućeg razvoja ESCO-a (pojmovnika europskih vještina, znanja i zanimanja) i europskih putovnica o posjedovanju vještina za pojedine sektore, te inicijative izlaze iz okvira ovog ugovora.

Informacije o ovom pozivu su dostupne i preko mrežne stranice EK namijenjene turizmu, ovdje.

Rok za podnošenje ponuda je 5. listopada 2012. godine.

Mapiranje i provjera korištenja ponude usluga pristupačnog turizma

Svrha ovog poziva Europske komisije je procijeniti zastupljenost usluga i objekata pristupačnog turizma u lancu turističke ponude; procijeniti učinkovitost postojećih primjera dobre prakse i alata za poticanje pristupačnog turizma; analizirati rezultate, dati preporuke i odrediti prioritetne aktivnosti u svrhu poboljšanja navedene ponude, te objaviti i valorizirati rezultate.

Pod pojmom pristupačni turizam podrazumijeva se turizam dostupan svima, odnosno turističke usluge dostupne osobama s invaliditetom, starijim osobama, mladima te socijalno ugroženim obiteljima.

Više informacija ovdje.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 9. listopada 2012. godine.



Pisane vijesti