Otvoreni Dani Dioklecijana u Splitu

Carskom povorkom, predvođenom glumcem Ratkom Glavinom u ulozi rimskog vladara, otvoreni su Dani Dioklecijana u Splitu, manifestacija koju je u ime Ministarstva turizma posjetio i savjetnik ministra Ivo Bašić.

"U ove dane nima recesije. Niko ne smi patit. Bit će samo jedan zakon – kruva i igara”, kazao je Dioklecijan okupljenom mnoštvu nakon uvodnog pozdrava dogradonačelnice Anđelke Visković, dožupana Luke Brčića i Ive Bašića, izaslanika ministra turizma.

Dioklecijan se pojavio u pratnji tetrarha, žena, rimskih vojnika i gladijatora, uz zvuke Verdijevog “Marša pobjede” i pjesmu “Srdelica” “Dobro nam došao Diokolecijan”, a domaćinima su se pridružili i gosti iz Rima, članovi udruge “Gens Julia”. Svečano je otvaranje začinjeno točkama uličnih zabavljača, postrojavanjem legija i borbama gladijatora.  

Početak Dioklecijanove vladavine obilježen je programom „Music forever” na Rivi, a na Pjaci su glazbeni ugođaj osigurali duo „Dioklecijan” i gudački kvartet, dok je u Podrumima priređena carska večera.

Sljedeća četiri dana, posjetitelji će uživati u bogatoj eno-gastro ponudi iz doba cara Dioklecijana, bogatom koncertnom i plesnom programu, te programu za djecu.



Pisane vijesti