Završio festival „Etincelante Croatie“

Festival „Printemps Balkanique“ postao je zadnjih godina neizbježan u regiji Normandije. Ovo 7. izdanje festivala, koje je održano od 30. ožujka do 10. lipnja 2012. godine, posvećeno je Hrvatskoj pod nazivom „Etincelante Croatie“.

Pedesetak umjetnika (glazbenika, pisaca, fotografa, kipara, filmskih redatelja…) ovom su prilikom  prezentirali svoj rad u regiji Basse-Normandie. Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj posebno je pridonijelo promidžbi festivala kroz zajedničku kampanju oglašavanja festivala.

Putujuća izložba fotografija „Instantanés de Croatie“ prezentirana je u dvije gradske vijećnice u regiji Hérouville Saint Clair i Periers koje su izlagale fotografije u periodu ožujak-lipanj.

Predstavništvo HTZ-a u Francuskoj također je sudjelovalo na otvorenju festivala, 4. travnja u opatiji Ardenne (Abbaye d'Ardenne) u mjestu Saint-Germain-la-Blanche-Herbe zajedno s Veleposlanstvom Republike Hrvatske i predsjednikom regije Basse-Normandie te zamjenikom gradonačelnika glavnog grada regije Caen.



Pisane vijesti