Edukacijske ploče na šetnici vitalnosti Mali Lošinj – Veli Lošinj

Grad Mali Lošinj , TZ grada Malog Lošinja i PBS Centar sportske izvrsnosti iz Zagreba, uz partnerstvo Jadranka hotela, Instituta za turizam i studija za aromaterapiju Laurus, ove godine stanovnicima i gostima Lošinja nude novi sadržaj za poboljšanje zdravlja i kvalitete življenja. Na tri kilometra dugoj Šetnici vitalnosti Mali Lošinj – Veli Lošinj, koja se proteže uz more i koja je obgrljena stoljetnom borovom šumom, postavljene su edukacijske ploče koje šetače na toj relaciji educiraju o važnosti pravilnog držanja i disanja te o osvješćivanju pokreta i procesa tijekom hodanja, nudeći korisnicima da maksimalno iskoriste blagodati prirode.

Riječ je o pet dvostranih edukacijskih ploča od kojih se prva nalazi na početku Šetnice u uvali Valdarke, a posljednja ispod Vitality hotela Punta. Sve ploče imaju lice i naličje, a šetači koji kreću iz Velog Lošinja će raditi jedne vrste vježbi, a oni koji kreću iz suprotnog smjera drugu vrstu.

Šetnica broji oko 10 tisuća koraka, što je standard Svjetske zdravstvene organizacije koja preporučuje da bi toliko koraka trebalo proći tijekom jednog dana. Aktivniji šetači mogu cijelu šetnicu u oba smjera prijeći u 45 minuta, a rekreativcima i sporijim šetačima će trebati i do sat i pol vremena. Šetnica se može prolaziti individualno, a u ponudi su i vođene šetnje od strane djelatnica velološinjske podružnice PBS studija u Vitality hotelu Punta.



Pisane vijesti