Projekt "Riba Hrvatske-Jedi što vrijedi"

U sklopu projekta 'Riba Hrvatske - Jedi što vrijedi' danas je u središtu Rijeke ponuđeno 5000 porcija ribljih specijaliteta po simboličnoj cijeni, a u sklopu tradicionalne Gastrofešte građanima je podijeljeno oko 2500 obroka liganja na mornarski s palentom te 50-metarska štrudla od trešanja.

Cijena obroka u sklopu projekta 'Riba Hrvatske - Jedi što vrijedi' bila je pet kuna, a prikupljeni novac donirat će se za humanitarne svrhe.

Projekt 'Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi' potaknulo je Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Sektorom za poljoprivredu. Sudjeluju i Hrvatska obrtnička komora te Ministarstvo turizma i ribarske zadruge, stručne i znanstvene institucije.

Cilj projekta je, putem zajedničke marketinške kampanje na nacionalnoj razini, doprinijeti povećanju potrošnje proizvoda hrvatskog ribarstva te podizanje svijesti potrošača o tim proizvodima kao visoko vrijednoj hrani.

Projektom se žele stvoriti pretpostavke i uvjeti za stvaranje krovnog brenda koji će jamčiti sigurnost i kvalitetu proizvoda i ukazati na održivo gospodarenje prirodnim bogatstvima

Projekt je predstavljen javnosti u studenom prošle godine u Zagrebu, a nastavljen u prosincu lani u Splitu.

Manifestacija promidžbe proizvoda hrvatskog ribarstva održana je u sklopu obilježavanja Dana Svetog Vida, zaštitnika Rijeke.



Pisane vijesti